Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Sajtos-szalámis háromszögek

Ingredients:

Schar mix b liszt
200 g
Beiker liszt
150 g
tej
2,5 dl
cukor
1 mk
friss Budafoki élesztő
25 g
útifűmaghéj
1 mk
1,5 tk
olaj
2 ek
tojás
1
a kenéshez
puha margarin a tészta lekenéséhez
2 ek
tejföl
2 ek
Töltelék
pizzakrém
1 ek
Töltelék
paprikás szalámi
Töltelék
reszelt sajt
Töltelék
szezámmag
Tetejére
köménymag
Tetejére

Preparation mode:

Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben 1 mk cukorral.A száraz hozzávalókat elkevertem a dagasztógép táljában.Majd hozzáadtam az élesztős tejet és elkezdtem géppel dagasztani.Amikor már összeállt,hozzáadtam az olajat és alaposan kidolgoztam a tésztát.Gombócot formáltam belőle és rizslisztes deszkán vékonyra kinyújtottam.Megkentem a puha margarinnal és a kikevert pizzakrémmel.Rátettem a szalámit és a reszelt sajtot.Feltekertem,mint a bejglit és háromszögekre felvágtam.Sütőpapíros tepsibe tettem őket,lekentem felvert tojással, megszórtam köménymaggal és szezámmaggal.50 fokos sütőben kelesztettem kb 20 percig,majd 180 fokon megsütöttem.