Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Smaragd teknős torta

Ingredients:

sűrített tej
1 doboz
(a tésztához)
tojás
3 db
(2 a krémhez, 1 tésztához)
szódabikarbóna
1 tk
néhány csepp ecet
liszt
450-470 g
(+ 2 evőkanál krémhez)
tej
500 ml
(a krémhez)
cukor
1 pohár
vaníliás cukor
1 csomag
(a krémhez)
vaj
200 g

Preparation mode:

A sütemény részét nagyon gyorsan el lehet készíteni, így hát kezdjük el a krémmel. Egy fazékba öntsük a tejet, és adjuk hozzá a 2 tojást, a 2 evőkanál lisztet, az 1 pohár cukrot és az egy csomag vaníliás cukrot. Keverjük alacsony hőfokon, amíg besűrűsödik és forró lesz. A forró krémhez adjuk hozzá a vajat, keverjük meg, majd fedjük le egy fedővel. A krém meleg kell, hogy legyen.

Most a tészta elkészítése következik. Egy tálba öntsük a sűrített tejet, adjunk hozzá 1 tojást és jól keverjük össze. Aztán adjuk hozzá szódabikarbónát (előzőleg néhány csepp ecetet adjunk hozzá) és fokozatosan adjuk hozzá a lisztet. Mikor már nehéz kevergetni a kanállal, vegyük ki a tésztát a tálból, és rakjuk egy szilárd felületre, ahol gyúrjuk a tésztát tovább. A tészta lágy és rugalmas kell, hogy legyen.

Osszuk szét 8 egyenlő részre. Nyújtsuk ki mindegyik süteménynek-való tészta darabot, és számos helyen szurkáljuk meg villával. Melegítsük fel a serpenyőt és kezdjük el sütni a süteménynek-valót (a tésztát). A sütemény hamar sül meg (körülbelül 1 perc alatt), azt követően fordítsuk át. Süssük meg mind a 8 tésztát. A fölösleges tészta darabokat vágjuk le egy sima forma elérése érdekében. Szükség lesz a morzsákra a torta díszítéséhez. Oszlassuk el a krémet a süteményen, s tegyük mindegyik süteményt a tortába. A krém meleg legyen, hogy a torta gyorsan puhává váljon. [Rakhatunk szeletelt kivi darabokat a rétegek közé]. Adjunk egy kis krémet a torta oldalára és a tetejére. Adjuk hozzá a tészta morzsákat. A torta kész. Díszítsük vágott kivivel.