Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Sonkás csiga

Ingredients:

liszt
60 dkg
cukor
1 tk
2 tk
élesztő
5 dkg
tej
4 dl
étolaj
2 ek
tojás sárgája
2
tejföl
3-4 ek
Töltelék
gépsonka ( füstöltsonkával lehet vegyesen)
50 dkg
Töltelék
reszelt sajt a tetejére
Töltelék
Töltelék
bors
Töltelék

Preparation mode:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval kettésztát dagasztunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, kb 1 óra.
Elkészítjük a tölteléket. A sonkát nagyon apró kockára vágjuk, és az egészet összekeverjük.
Ha megkelt a tészta, 1 cm vastagra kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, feltekerjük mint a kalácsot és 1-2 cm vastagra szeleteljük.
Tepsiben 30 percet pihentetjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük.15-20 perc.

Elkészítés lépései:

Sonkás csiga elkészítésének 1. lépése
Finom puha lágy kelttésztát kapunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk,megkenjük a töltelékkel, feltekerjük. A legkönnyebb damillal vagy cérnával felvágni, így nem jön ki a töltelék. Sütőpapírral bélelt tepszibe tesszük, tetejére sajtot szórunk. Pihentetjük, majd sütjük.