Sonkás-csirkemelles suliszendvics
Ingredients:
Preparation mode:
Töltelék elkészítés:
A hagymát, fokhagymát és a paprikát kevés olajon pirítsd meg, majd tedd egy cutterba és a csirkemellsonkával és a párolt csirkemell felével daráld össze!
Ha elkészült, keverd bele a trappista sajtot!
Tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit mérd ki és dagaszd ki! Letakarva pihentesd legalább 20 percet!
Oszd el a tésztát 100 g-os darabokra és felgömbölyítve pihentesd 5 percet.
Nyújtsd ki a tésztákat sodrófával kb. 25 cm-es kerek lappá, majd oszd el a tölteléket a felületen és a maradék csirkemellet szétszedve szórd rá!
Hajtsd felezve 8 részre, majd tedd egy sütőpapírral bélelt lemezre! Letakarva keleszd meleg helyen kb. 60 percet!
Egész tojással kend le a felületét és szórd meg a sajttal, esetleg kevés szemes mákkal!
180 °C-os előmelegített sütőben süsd legalább 16-18 percig!
Jó étvágyat kívánunk!