Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Sonkás-csirkemelles suliszendvics

Ingredients:

BL 55 búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
cukor
25 g
margarin
50 g
vaj
50 g
reszelt sárgarépa
50 g
tej
500 ml
TÖLTELÉK:
hagyma
fél fej
kápia paprika
2 db
fokhagyma
2 gerezd
csirkemell párolva, fűszerezve
fél kg
csirkemellsonka
200 g
trappista sajt
100 g
FELÜLETRE:
tojás
sajt
esetleg szemes mák

Preparation mode:

Töltelék elkészítés:

A hagymát, fokhagymát és a paprikát kevés olajon pirítsd meg, majd tedd egy cutterba és a csirkemellsonkával és a párolt csirkemell felével daráld össze!

Ha elkészült, keverd bele a trappista sajtot!

Tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit mérd ki és dagaszd ki! Letakarva pihentesd legalább 20 percet!

Oszd el a tésztát 100 g-os darabokra és felgömbölyítve pihentesd 5 percet.

Nyújtsd ki a tésztákat sodrófával kb. 25 cm-es kerek lappá, majd oszd el a tölteléket a felületen és a maradék csirkemellet szétszedve szórd rá!

Hajtsd felezve 8 részre, majd tedd egy sütőpapírral bélelt lemezre! Letakarva keleszd meleg helyen kb. 60 percet!

Egész tojással kend le a felületét és szórd meg a sajttal, esetleg kevés szemes mákkal!

180 °C-os előmelegített sütőben süsd legalább 16-18 percig!

Jó étvágyat kívánunk!