Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Sonkás gombás pizza

Ingredients:

liszt
500 g
BUDAFOK élesztő
20 g
tej
1,5 dl
meleg víz
1,5 dl
étolaj
0,5 dl
tojás sárgája
1
1 kk
cukor
1 kk
pizzaszósz
2 dl
füstölt sonka (vagy bacon)
500 g
gomba (konzerv vagy dinsztelt)
200 g
reszelt sajt
300 g

Preparation mode:

1. Az élesztőt felfuttatjuk az enyhén cukros tejben.
2. A lisztet, a tojást, a sót, a vizet és az élesztős tejet robotgéppel összekeverjük, legvégül beledolgozzuk az olajat.
3. Meleg helyen kb. egy órán át kelesztjük.
4. A tepsit olajjal kikenjük.
5. A tésztát elnyújtjuk úgy, hogy a tepsi széle felé kissé vastagabb legyen.
6. Villával sűrűn megszurkáljuk a sütés közbeni felhólyagosodás ellen.
7. 220 ℃-os sütőben 3-5 percig elősütjük
8. Megkenjük pizzaszósszal és rászórjuk a reszelt sajtot és a dinsztelt gombát.
9. 12-15 percig 220 ℃-on sütjük.