Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Soproni babos pogácsa

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
15 g
zsír
250 g
főtt bab
250 g
tejföl
1 pohár
150 g
cukor
10 g
tojás
1 db
őrölt fekete bors
2 g
tej
50 ml
tojás a kenéshez
1 db

Preparation mode:

A babot alaposan főzd puhára, majd egy késsel aprítsd össze.

A lisztet morzsold össze a zsírral, majd tedd hozzá a többi hozzávalót és dagaszd ki. A végén tedd bele a babot, hogy kevésbé törjön össze.

Tedd 1 órára a hűtőbe, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki 0,5 cm vastagra, irdald be a tetejét és kb. 4 cm es kiszúróval szúrd ki a pogácsát.

Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd legalább 40 percet.

Egésztojással kend le a felületét és 210 °C-os előmelegített sütőben süsd aranybarnára kb. 7-9 perc alatt.

 

Jó étvágyat kívánunk!