Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Sós fánk

Ingredients:

BL-55 liszt
1 kg
Budafoki élesztő
50 g
20 g
Tojássárgája
4 db
Vaj vagy margarin
150 g
Tej vagy víz
0,45 l
kókusz zsír

Preparation mode:

Tészta készítése: A kimért anyagokat egy tálba vagy háztartási dagasztó gépbe öntjük és egyenletes sima tésztát dagasztunk. A kész tésztát 4dkg-os tésztadarabokra osztjuk, amelyekből golyókat formálunk. A golyókat egy enyhén lisztes konyhai kendővel letakart tálcára helyezzük. A tésztákat úgy kell sorban elhelyezni, hogy a kelésnél ne ragadjanak össze. Kb. 1 órán át kelesztjük. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a kókusz zsírt. A megkelt tésztáinkat ebbe helyezzük bele. Az első oldalát 3, a második oldalát 2, majd az elő oldalát ismét 1 percig sütjük. A kisült fánkokat tetszés szerint elkészített töltelékkel tölthetjük. Pl.: körözöttel, metélőhagymás juhtúróval, lilahagymával kevert pástétommal stb.

Elkészítés lépései:

Sós fánk elkészítésének 1. lépése
Sós fánk elkészítésének 2. lépése