Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Sós-karamellas mandulas kalacs

Ingredients:

feher liszt,
60 dkg
langyos tej
3 dl
cukor
7 dkg
friss eleszto
2,5 dkg
egesz tojas
1 db
so
fél kk
olvasztott vaj
10 dkg
mandula
20 dkg
cukor
10 dkg
durva tengeri so
1 kk
olvasztott vaj
5 dkg
porcukor
10 dkg
fahej
1 kk

Preparation mode:

A liszthez hozzaadom a sot ,a cukrot, langyos tejet es a tojast, majd bedagasztom. A dagasztas vege fele hozzaadom az olvaszott vajat es holyagosra dagasztom amig mar nem tapad a teszta az edeny falahoz.
A sutoben megpiritom a mandulat (vigyazat, hamar odaeghet).Egy labasban a cukrot felolvasztom , vilagos szinure karamellizalom majd beleforgatom a mandulat. Hozzaadom a kk sot es zsirpapirra teritem. Ha mar kihult, szettordelem. Ez kerul a kalacs tetejere.
A megkelt tesztat 2 fele osztom ,mindkettot teglalap alakura nyujtom, megkenem vajjal es porcukorral kevert fahejjal hintem meg.Feltekerem es kuglof formaba teszem. A tetejet olvasztott vajjal kenem meg es raszorom a sos-karamellas mandula darabokat. 180 fokos elomelegitett sutoben 20-25 percig sutom

Elkészítés lépései:

Sós-karamellas mandulas kalacs elkészítésének 1. lépése
A megkelt tesztat teglalap alakura nyujtom