Sós-karamellas mandulas kalacs

Ingredients:
Preparation mode:
A liszthez hozzaadom a sot ,a cukrot, langyos tejet es a tojast, majd bedagasztom. A dagasztas vege fele hozzaadom az olvaszott vajat es holyagosra dagasztom amig mar nem tapad a teszta az edeny falahoz.
A sutoben megpiritom a mandulat (vigyazat, hamar odaeghet).Egy labasban a cukrot felolvasztom , vilagos szinure karamellizalom majd beleforgatom a mandulat. Hozzaadom a kk sot es zsirpapirra teritem. Ha mar kihult, szettordelem. Ez kerul a kalacs tetejere.
A megkelt tesztat 2 fele osztom ,mindkettot teglalap alakura nyujtom, megkenem vajjal es porcukorral kevert fahejjal hintem meg.Feltekerem es kuglof formaba teszem. A tetejet olvasztott vajjal kenem meg es raszorom a sos-karamellas mandula darabokat. 180 fokos elomelegitett sutoben 20-25 percig sutom
Elkészítés lépései:
A megkelt tesztat teglalap alakura nyujtom