Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Sós keresztes buci

Ingredients:

liszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
10 g
cukor
5 g
tojás
1
sertés zsír
100 g
tej
230 g
ricotta
20-25 dkg
snidlinges sajtkrém
20-25 dkg
kockázott bacon
100 g

Preparation mode:

Tésztát készítünk az összetevőkből. Miután alaposan kidolgoztuk, letakarjuk és 30 percig pihentetjük.
Egyenlő részekre osztjuk (kb. 40-50 grammnyi tésztadarabokra) és gombócokat formálunk. Ezeket a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük, hogy négyzetformát kapjunk.
Körülbelül 1 óra hosszáig kelesztjük, majd a lisztezett nyújtófával mindegyik zsemle közepén egy vájatot készítünk. Tojással megkenjük a tetejét.
A töltelékhez az alapanyagokat összekeverjük és a kialakított vájatokba beletöltjük.
Az egész négyzet alakú tésztánkat sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük és pihentetjük 15 percig.
Végül 230 °C-os sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Elkészítés lépései:

Sós keresztes buci elkészítésének 1. lépése
Sós keresztes buci elkészítésének 2. lépése