Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Sós köménymagos apró kifli

Ingredients:

finomliszt
1 kg
tejföl
2 dl
élesztő
5 dkg
tej
3 dl
olvasztott zsír
30 dkg
1 ek
egész felvert tojás
1 db

Preparation mode:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálban szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, tejfölt, a felolvasztott zsírt, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejjel tésztát dagasztunk. Szükség szerint még tejet adhatunk hozzá, hogy kb. pogácsa keménységű legyen a tészta. Kelni hagyjuk, amig duplájára nem nő. Lisztezett nyújtó táblára kiborítjuk és vékonyra nyújtjuk kb. fél cm-re. Közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, ezután minden kis pogácsát egyenként nagyon vékonyra, ovális alakúra nyújtjuk, majd felsodorjuk. Ezután a két végét patkó alakúra hajtuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket. Tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk köménymaggal és kisütjük kb 160 fokon 20 percig. (Ez sütőnként eltérhet) Aki esetleg sokallja a hozzávalókat, fele mennyiséggel is elkészíthető.

Elkészítés lépései:

Tésztagyúrás

Kelesztés

Tészta nyújtása, szaggatása

Formázás

Tepsibe helyezés

Sütés