Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Sós perec

Ingredients:

liszt
1 kg
+ 4 evőkanál a tetejére
tej
4 dl
étolaj
3 dl
élesztő
1 csomag
1 ek
+ 1 evőkanál a tetejére
cukor
csipet
tojás
1

Preparation mode:

A tejet meglangyosítjuk a csipet cukorral , felfújtatjuk benne az élesztőt.
A lisztet össze keverjük az egy evőkanál sóval , hozzá adjuk a három deciliter étolajat és az élesztős tejet
Össze dolgozzuk , a tésztának közepesen puhának kell lennie .
Majd mikor kész picit pihenni haddjuk (kb: 10 perc )
Sodrófával ujjnyi vastagra nyújtjuk ,majd késsel kb. 1 cm csikókra felvágjuk .
A csikókat megsodorjuk henger alakura és pereceket formálunk belőle.
Tepsibe tesszük , tetejét megkenjük tojással és előmelegített sütőben 190-200 fokon enyhén pirosra sütjük.
Eközben a négy evőkanál lisztet és az egy evő kanál sót vízzel simára keverjük. Sűrűbb legyen ,mint a palacsinta tészta .
Mikor enyhén meg pirult a perecünk a sütőben, akkor megcsorgatjuk a tetejét a sós masszával .
Vissza tesszük a sütőbe kb 5-6 percre .
Jó étvágyat .