Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Sós rúd

Ingredients:

liszt
60 dkg
élesztő
1
tojás sárgája,
1
ráma margarin
25 dkg
tejföl
2 dl
kb 1 ek
ízlés szerint
tej
0,5 dl
élesztő felfuttatásához
cukor
pici
reszelt sajt
25 dkg

Preparation mode:

Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és a cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, beletesszük a tojássárgját és a felfuttatott élesztőt legvégül a tejfölt. Jól összedolgozzuk. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével és rászórjuk a reszelt sajtot. Ezt követően tetszés szerint rudakat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Elkészítés lépései:

Sós rúd elkészítésének 1. lépése
A hozzávalókat összedolgozzuk.