Sós-sajtos foszlós kalács

Ingredients:
liszt
1000 g
víz
5,5 dl
élesztő
50 g
só
25 g
cukor
30 g
vaj
100 g
csomag ostoros sajt (puha sajtfonat)
4
Preparation mode:
A tésztát jól kidagasztjuk, ezután letakarva hagyjuk állni fél órát.
Fél óra elteltével osszuk a tésztát 4 egyenlő részre, majd ezeket a tésztadarabokat osszuk tovább szintén 4-4 egyenlő részre. A kis darabokat sodorjuk hosszúkásra, majd lapítsuk ki. Minden kilapított kis tésztába helyezzünk egy-egy sodort sajtdarabot és hajtogassuk rá a tésztát, hogy elfedje a sajtot. Egy kalácshoz használjunk 4 sajttal töltött, felsodort tésztadarabot és fonjunk kalácsot. Az elkészült kalácsot helyezzük egy kikent formába, majd kelesszük letakarva 1 órát.
Sütés előtt ecsettel kenjük le a felületet vízzel, végül előmelegített sütőben süssük 220 fokon 25-30 percig.
Elkészítés lépései: