SósSajtos Stangli
Ingredients:
Preparation mode:
A sóval és köménnyel elkevert lisztbe mélyedést készítünk.
A tejet meglangyosítjuk, és kb. fél dl-t a mélyedésbe öntünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és állni hagyjuk, amíg az élesztő felfut.
Felolvasztunk 12,5 dkg margarint, és ha az élesztő már szépen púposodik a liszt közepén, akkor hozzáöntjük a margarint, és annyi tejet, hogy könnyű tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk.
Két cipóra osztjuk és letakarva, másfélszeresére kelesztjük.
Ha megkelt, fél-1 cm vastag nagy köröket nyújtunk a cipókból.Megkenjük olvasztott margarinnal.
Minden körlapot nyolc cikkre vágunk, és vastagabbik végüknél fogva a körcikkeket lazán feltekerjük.
Tepsire helyezzük, tetejüket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal vagy sóval.
Amíg a sütő melegszik, hagyjuk pihenni egy kicsit a stanglikat, 10-15 percig.
Előmelegített sütőben pirosra sütjük.