Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Spanyol briós

Ingredients:

Liszt
520 g
Cukor
70 g
Budafoki élesztő
40 g
Tej
240 ml
0,5 tk
egész Tojás
2
Olívaolaj
2 ek
Vaj
150 g

Preparation mode:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzá adjuk a sót, a maradék cukrot, a tojásokat, az olívaolajat, tejet és a felfutott élesztőt. Hólyagosra dagasztjuk a tésztát,majd letakarva 30 percig kelesztjük meleg helyen. Ezután átgyúrjuk a tésztát és 10 egyenlő kis gombócot formázunk belőle. Letakarva újabb 30 percig kelesztjük. Mindegyik kis gombócot vékony téglalappá sodrunk és megkenjük olvasztott vajjal. A tölteléknek csak a képzelet szab határt. Lehet kristálycukor, vaníliás kristálycukor,kakaós cukor, fahéjas cukor, cukros diós, pisztáciás, mandulás, mogyorós és persze a nutellát se hagyjuk ki. De elég a vaj is. A téglalapokat ezután feltekerjük és a hengert csiga formába tekerjük. 200 fokos sütőben kb 15 percig sütjük. Tálaláskor vaníliás porcukorral hintsük meg.

Elkészítés lépései:

Spanyol briós elkészítésének 1. lépése
A megkelt tészta
Spanyol briós elkészítésének 2. lépése
Sütés után közvetlenül