Spanyol briós

Ingredients:
Preparation mode:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzá adjuk a sót, a maradék cukrot, a tojásokat, az olívaolajat, tejet és a felfutott élesztőt. Hólyagosra dagasztjuk a tésztát,majd letakarva 30 percig kelesztjük meleg helyen. Ezután átgyúrjuk a tésztát és 10 egyenlő kis gombócot formázunk belőle. Letakarva újabb 30 percig kelesztjük. Mindegyik kis gombócot vékony téglalappá sodrunk és megkenjük olvasztott vajjal. A tölteléknek csak a képzelet szab határt. Lehet kristálycukor, vaníliás kristálycukor,kakaós cukor, fahéjas cukor, cukros diós, pisztáciás, mandulás, mogyorós és persze a nutellát se hagyjuk ki. De elég a vaj is. A téglalapokat ezután feltekerjük és a hengert csiga formába tekerjük. 200 fokos sütőben kb 15 percig sütjük. Tálaláskor vaníliás porcukorral hintsük meg.
Elkészítés lépései:
A megkelt tészta
Sütés után közvetlenül