Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Spárgás roló

Ingredients:

Búzafinomliszt
500 g
Budafoki friss élesztő
25 g
12 g
Vaj
100 g
Cukor
25 g
Víz
250 g
Spárga
1 csokor
friss

Preparation mode:

A spárgát megmossuk és a talpából levágunk egy kis darabot. Egy serpenyőben olajon pár percig pirítjuk, sózzuk és borsozzuk, majd kihűtjük.

A tészta hozzávalóit kimérjük és a langyos vízzel kelt tésztát készítünk. Letakarva 10 percet pihentetjük.

A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Egy-egy tésztadarabot a spárgára tekerünk és sütőpapíros lemezre tesszük kettesével. Letakarva meleg helyen kelesztjük 30-40 percet.

Sütés előtt felületét egésztojással kenjük és durva sóval díszítjük. Előmelegített sütőben 200 0C-on 8-10 perc alatt készre sütjük.

Footnotes:

Fokhagymás-tejfölös mártogatóssal még finomabb!