Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Spenótos – juhsajtos kenyér

Preparation mode:

Hozzávalók:

Tészta:, 250 g liszt, ½ kocka Budafoki élesztő, 1 tk cukor, 1 ek víz, 3 tojás, 100 ml tej, 20 ml olíva olaj, ½ tk só, bors,

Töltelék díszítés:, 200 g juhsajt, 250 g passzírozott spenót, chili, étkezési olajspray, 1 tojás, fekete szezámmag (díszítéshez)

Az élesztőt elkeverjük a cukorral és a vízzel. A keveréket egy tálban a liszttel, tejjel, tojásokkal, sóval, borssal és az olajjal összekeverjük egy keverőtálban és kb. 8 percig dagasztjuk. Megszórjuk egy kevés liszttel és meleg helyen 60 percig kelni hagyjuk.
Ezután lisztezett felületen kb. 40×40 cm-es négyzetté nyújtjuk. Végül eloszlatjuk rajta a spenótot és a reszelt juhsajtot. Ízlés szerint megszórhatjuk chilivel is. A tésztát feltekerjük és kizsírozott formába helyezzük, majd letakarva újabb 30 percig kelni hagyjuk. Végül a kenyeret megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. Előmelegített sütőben 190 ˙C-on kb. 50 percig sütjük.

Elkészítés lépései:

Spenótos - juhsajtos kenyér elkészítésének 1. lépése