Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Spenótos – juhsajtos kenyér

Preparation mode:

Hozzávalók:

Tészta:

250 g liszt,

½ kocka Budafoki élesztő,

1 tk cukor,

1 ek víz,

3 tojás,

100 ml tej,

20 ml olívaolaj,

½ tk só,

bors.

Töltelék, díszítés:

200 g juhsajt,

250 g passzírozott spenót,

chili,

étkezési olajspray,

1 tojás,

fekete szezámmag (díszítéshez).

Elkészítés:

Az élesztőt elkeverjük a cukorral és a vízzel. A keveréket egy tálban a liszttel, tejjel, tojásokkal, sóval, borssal és az olajjal összekeverjük egy keverőtálban és kb. 8 percig dagasztjuk. Megszórjuk egy kevés liszttel és meleg helyen 60 percig kelni hagyjuk.

Ezután lisztezett felületen kb. 40×40 cm-es négyzetté nyújtjuk. Végül eloszlatjuk rajta a spenótot és a reszelt juhsajtot. Ízlés szerint megszórhatjuk chilivel is.

A tésztát feltekerjük és kizsírozott formába helyezzük, majd letakarva újabb 30 percig kelni hagyjuk.

Végül a kenyeret megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal.

Előmelegített sütőben 190 ˙C-on kb. 50 percig sütjük.

Elkészítés lépései:

Spenótos - juhsajtos kenyér elkészítésének 1. lépése