Spenótos – juhsajtos kenyér

Preparation mode:
Hozzávalók:
Tészta:
250 g liszt,
½ kocka Budafoki élesztő,
1 tk cukor,
1 ek víz,
3 tojás,
100 ml tej,
20 ml olívaolaj,
½ tk só,
bors.
Töltelék, díszítés:
200 g juhsajt,
250 g passzírozott spenót,
chili,
étkezési olajspray,
1 tojás,
fekete szezámmag (díszítéshez).
Elkészítés:
Az élesztőt elkeverjük a cukorral és a vízzel. A keveréket egy tálban a liszttel, tejjel, tojásokkal, sóval, borssal és az olajjal összekeverjük egy keverőtálban és kb. 8 percig dagasztjuk. Megszórjuk egy kevés liszttel és meleg helyen 60 percig kelni hagyjuk.
Ezután lisztezett felületen kb. 40×40 cm-es négyzetté nyújtjuk. Végül eloszlatjuk rajta a spenótot és a reszelt juhsajtot. Ízlés szerint megszórhatjuk chilivel is.
A tésztát feltekerjük és kizsírozott formába helyezzük, majd letakarva újabb 30 percig kelni hagyjuk.
Végül a kenyeret megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 190 ˙C-on kb. 50 percig sütjük.
Elkészítés lépései: