Spenótos-vajas pogácsa

Ingredients:
FEHÉR TÉSZTA:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
15 g
cukor
25 g
vaj
200 g
tojás
1 db
tej
150 ml
ZÖLD TÉSZTA:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
15 g
cukor
25 g
vaj
200 g
fagyasztott paraj (kiolvasztva)
150 g
fokhagyma por
5 g
Preparation mode:
A hozzávalókat mérd ki és dagaszd be egyenként a tésztákat, majd kilapítva, befóliázva helyezd hűtőbe, legalább 1 órára.
Vágd a tésztákat 2 egyenlő részre és helyezd egymásra úgy, hogy kissé megvizezed a tészták felületét. Nyújtsd ki kb. ujjnyi vastagra és kend le egész tojással, majd reszelt sajttal és mák keverékével szórd meg.
Szúrd ki kb. 4-5 cm-es kiszúróval, majd helyezd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd legalább duplájára és 230-240 °C-on 6-7 perc alatt süsd készre.
Jó étvágyat kívánunk!