Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Stromboli (sonkás, sajtos puha kelt tészta tekercs)

Ingredients:

finomliszt
25 dkg
budafoki élesztő
4 dkg
langyos víz
2 dl
cukor
2 tk
1 tk
oliva olaj
1 ek
füstölt sonka
6 szelet
füstölt sajt
12 dkg
tojássárga
1
kenéshez

Preparation mode:

A langyos, cukros tejben felfuttatott élesztővel, az átszitált liszttel, a sóval és az olajjal puha tésztát gyúrok, amit letakarva 1 órán át kelesztek.
Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtom, ráterítem a sonkaszeleteket, rászórom a reszelt sajtot és szorosan feltekerem.
Sütőpapíros tepsire fektetem, tojássárgával lekenem és 176°ra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt pirosra sütöm.
Felszeletelve tálalom. Melegen, hidegen egyaránt finom!

Elkészítés lépései:

Stromboli (sonkás, sajtos puha kelt tészta tekercs) elkészítésének 1. lépése
A tészta feltekerése előtt a két szélét visszahajtottam, hogy a sajt ne follyon ki a tekercsből.