Sült egérkék

Ingredients:
BL55-ös búzaliszt
300 g
puha vaj
60 g
porcukor
30 g
tojás sárgája (L-es méretű tojásé)
3
Budafoki élesztő
½ kocka
só
1 csipet
rum
1-2 ek
vaníliáscukor
½ zacskó
tej (szobahőmérsékletű)
200 ml
porcukor (Megszóráshoz)
Preparation mode:
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük egy lágy, sima tésztává, és letakarva, meleg helyen kb. 30 percet kelni hagyjuk. Egy mély serpenyőben vagy lábosban bőséges mennyiségű olajat hevítünk (kb. 170-175 °C-ra). Merítsünk egy evőkanalat a forró olajba, és a tésztát kanálnyi adagokban a forró olajba helyezzük. A külső részét ropogósra sütjük, majd kivesszük és háztartási papírkendőn hagyjuk lecsöpögni. A még meleg egereket megszórjuk porcukorral és jóízűen elfogyasztjuk. Ízlés szerint vaníliaöntettel vagy lekvárral tovább ízesíthető.
Elkészítés lépései: