Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Sütőtökös-baconos halloweeni csemege

Preparation mode:

Hozzávalók:

500 g finomliszt,
25 g friss Budafoki élesztő,
10 g só,
15 g vaj,
1 kg sütőtök (200 g a tésztához),
2 dl víz,
1 tojás

Töltelék:
800 g sütőtök,
150 g szeletelt baconszalonna,
gyömbér ízlés szerint

Díszítés:
1 csomag hántolt tökmag

 

ELKÉSZÍTÉS:

Az egész sütőtökünket felvágjuk és megsütjük, ha megsült kikaparjuk a belsejét és ízlés szerint reszelünk bele gyömbért. A baconszeleteket kisütjük, így vékony baconchipseket kapunk.

A tészta hozzávalóit összekeverjük és alaposan kidagasztjuk. 80 g-os gombócokra választjuk a tésztát.
15 percig letakarva pihentetjük.

A gombócokat téglalapformájúra kinyújtjuk, egyvonalban rakunk bele tölteléket és 1-1 szelet baconchipset.
Mint egy kiflit, feltekerjük kb. a tészta harmadáig, majd 2 cm-enként fésűszerűen bevagdossuk, végül lekenjük egy egész tojással.
Hántolt tökmaggal díszítjük.

Kivajazott tepsibe helyezzük, kb. 1 órát kelesztjük.

Előmelegített sütőben 230 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük.

Elkészítés lépései:

Sütőtökös-baconos halloweeni csemege elkészítésének 1. lépése
Sütőtökös-baconos halloweeni csemege elkészítésének 2. lépése