Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Sütőtökös-baconos halloweeni csemege

Preparation mode:

Hozzávalók:

500 g finomliszt, 25 g friss Budafoki élesztő, 10 g só, 15 g vaj , 1 kg sütőtök (200 g a tésztához), 2 dl víz, 1 tojás,
Töltelék: , 800 g sütőtök, 150 g szeletelt baconszalonna, gyömbér ízlés szerint,
Díszítés:, 1 csomag hántolt tökmag

Az egész sütőtökünket felvágjuk és megsütjük, ha megsült kikaparjuk a belsejét és ízlés szerint reszelünk bele gyömbért. A baconszeleteket kisütjük, így vékony baconchipseket kapunk.
A tészta hozzávalóit összekeverjük és alaposan kidagasztjuk. 80 g-os gombócokra választjuk a tésztát. 15 percig letakarva pihentetjük.
A gombócokat téglalapformájúra kinyújtjuk, egyvonalban rakunk bele tölteléket és 1-1 szelet baconchipset. Mint egy kiflit, feltekerjük kb. a tészta harmadáig, majd 2 cm-enként fésűszerűen bevagdossuk, végül lekenjük egy egész tojással. Hántolt tökmaggal díszítjük.
Kivajazott tepsibe helyezzük, kb. 1 órát kelesztjük.
Előmelegített sütőben 230 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük.

Elkészítés lépései:

Sütőtökös-baconos halloweeni csemege elkészítésének 1. lépése
Sütőtökös-baconos halloweeni csemege elkészítésének 2. lépése