Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Sütőtökös majomkenyér

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
35 g
10 g
sütőtök püré (tisztított, sült)
150 g
barnacukor
50 g
tojás
1 db
vaj
50 g
tej
160 ml
FORGATÁSHOZ:
barnacukor
150 g
fahéj
5 g
vaníliás cukor
1 csomag

Preparation mode:

A tészta hozzávalóit készítsd össze egy dagasztótálba, majd a langyos tejjel készíts egy alaposan kidagasztott tésztát. Letakarva pihentesd legalább 20-30 percet.

Oszd kettő felé a tésztát (2 kuglóf formához), majd sodord ki ujjnyi vastagra és vágd fel kb. 2 cm-es darabokra.

Vizezd meg a tészta felületét és forgasd bele alaposan a fahéjas cukorba.
Helyezd a cukros tésztákat kiolajozott kuglóf formába, majd letakarva keleszd meleg helyen kb. 60 percet.

170 °C-os előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd aranybarnára.

Jó étvágyat kívánunk!