Sütőtökös Mákos kalács

Ingredients:
Preparation mode:
A hozzávalókat egy tálban összemérjük és egynemű sima felületű tésztát készítünk. Az elkészült tésztát letakarjuk és egy órát pihentetjük. Ezalatt előkészítjük a sütőformát, kivajazzuk, az előzőleg megsütött sütőtököt kihámozzuk a héjából, a mákot pedig a porcukorral és a reszelt citrommal összekeverjük.
A pihentetési idő lejárta után a tésztát téglalap formára nyújtjuk, a felületét megkenjük a sütőtökkel úgy, hogy mindenhol fedje a tésztánkat. Ezután rászórjuk a máktölteléket és végül mézet csurgatunk rá.
A tésztát elkezdjük feltekerni (mint a csigát vagy bejglit) a tészta közepéig, majd a másik szélétől kezdve ugyanígy járunk el. A feltekert kalácsot belehelyezzük a sütőformába és lekenjük tojással, majd ismét kelesztjük (kb. 1 óra).
A sütőt 180-200°C-ra előmelegítjük. A megkelt kalácsot ismét lekenjük tojással, majd 25-30 perc alatt megsütjük. A kisült kalácsot forrón lekenjük tejjel és ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral is.
Elkészítés lépései: