Sütőtökös-pirított diós kenyér

Ingredients:
KOVÁSZ:
BL 80 kenyérliszt
170 g
víz
170 ml
friss Budafoki élesztő
5 g
TÉSZTA:
BL 80 kenyérliszt
580 g
friss Budafoki élesztő
4 g
só
19 g
méz
4 g
sült sütőtök
250 g
pirított dió
60 g
kovász (előző este elkészített)
345 g
víz
290 ml
Preparation mode:
Előző este összekeverjük a kovász hozzávalóit és szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
Elkészítés:
A kimért anyagokat a dió kivételével beleöntjük a dagasztógép táljába, majd elkezdjük a dagasztást. Dagasztás végén adjuk a tésztához a diót. Rugalmas, jól formázható tésztát kell kapnunk. Az így begyúrt tésztát, konyharuhával letakarva pihentetjük ¾ órát.
Szétosztjuk 2 vagy 3 egyforma darabra és cipókat formázunk belőlük. Konyharuhával kibélelt, kilisztezett edénybe tesszük. Így kelesztjük kb. 1 órát.
Forró sütőbe tesszük be sülni.
10 perc után közepes hőmérsékleten sütjük a sütés hátralévő idejéig.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kezdő sütési hőfok: 240 °C
Későbbi hőfok: 220 °C
Jó étvágyat kívánunk!
Footnotes: