Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Szatmári szilvalekváros tepertős papucs

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
hideg víz
2 dl
sertés zsír
100 g
tojás
1 db
HAJTOGATÁSHOZ: tepertőkrém
150 g
TÖLTELÉK: szatmári házi szilvalekvár
KENÉSHEZ: tojás
1 db

Preparation mode:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, amit dagasztást követően téglalap alakúra nyújtjuk és a hűtőbe helyezzük fólia alatt, legalább 30 percre.

A tésztát kivesszük a hűtőből és elkenjük rajta a tepertőkrémet, majd a tészta másik felével befedjük. Elnyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra és szimpla hajtást végzünk. Hűtőben pihentetjük 5 percet és újra kinyújtjuk, majd dupla hajtást végzünk. Ismét hűtőben pihentetjük kb. 20 percet.

2-3 mm vastag szögletes formára nyújtjuk a tésztát és egy éles késsel kb. 8×8 cm-es négyzeteket vágunk.

Minden tészta közepére egy evőkanál lekvárt helyezünk és a két szemben levő sarkot egymásra hajtjuk, ezzel a lekvárt becsomagolva.
Letakarva kelesztjük további 40-50 percet.
Sütés előtt lekenjük egésztojással és 175 °C-on sütjük 10-12 percig. 

Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzés:

Ha keményebb a tepertőkrémünk, akkor nejlon vagy sütőpapír között elnyújthatjuk szögletesre, így könnyen és egyenletesen tudjuk a tésztára teríteni.