Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Szentesi barátfüle

Ingredients:

finomliszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
darált tepertő
200 g
cukor
10 g
5 g
tojás
1 db
tejföl
1 ek
tej
160 g
házi szilvalekvár
500 g

Preparation mode:

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis meleg tejben a cukorral. Ezután mindent egybemérünk és a felfuttatott élesztővel kelt tésztát készítünk. 30 percre letakarva pihentetjük. 2-3 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán és kb. 5×5 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden tésztadarabba átlósan lekvárt helyezünk. Kissé nedvesítjük a tésztát és két ellentétes sarkot egymásra hajtunk, hogy papucs formát kapjunk.
Letakarva kb. 10 percet kelesztjük, felületét egész tojással lekenjük és 190 °C-os sütőben 10 perc alatt pirosra sütjük.

Elkészítés lépései:

Szentesi barátfüle elkészítésének 1. lépése