Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Szezámmagos kiflicskék

Ingredients:

finomliszt
25 dkg
rétesliszt
25 dkg
étolaj
1 dl
tej
3 dl
élesztő
3,5 dkg
cukor
1 tk
1 tk
sonka vagy bacon
20 dkg
trappista sajt
20 dkg
szezámmag
1 csipet
tojás
1 db
a lekenéshez

Preparation mode:

A tejet meglangyosítjuk, 1 dl kiveszünk belőle és a cukrot elkeverjük benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt ( vagyis felfuttatjuk ). A maradék tejhez hozzáöntjük az olajat.
A kétféle lisztet egy tálba szórjuk a sóval együtt, és először az olajos tejet, majd a felfutott élesztőt öntjük hozzá, és addig dagasztjuk amíg az edény falától elválik. Nem kell megijedni, mert először elég ragacsos, de a dagasztás végére egy könnyű tészta lesz, amit kb. 50 percig letakarva kelesztünk.
Amíg a tészta kel, egészen apró kockára vágjuk a sonkát, és lereszeljük a sajtot.A megkelt tésztát két cipóba osztjuk, és lisztezett deszkán 40-45 cm-es átmérőjű kör alakú lapokat nyújtunk, majd pizzavágóval vagy késsel ( átlósan) 16 egyenlő részre osztjuk.A szélesebb részre egy-egy kupac sonkát és sajtot rakunk, majd először ráhajtjuk a tésztát lenyomkodjuk, utána feltekerjük végig.Sütőpapíros tepsibe rakjuk, megkenjük egy felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. Közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Elkészítés lépései:

Szezámmagos kiflicskék elkészítésének 1. lépése
Pizzavágóval vagy késsel ( átlósan) 16 egyenlő részre osztjuk a tésztát.