Szezámmagos kiflicskék

Ingredients:
Preparation mode:
A tejet meglangyosítjuk, 1 dl kiveszünk belőle és a cukrot elkeverjük benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt ( vagyis felfuttatjuk ). A maradék tejhez hozzáöntjük az olajat.
A kétféle lisztet egy tálba szórjuk a sóval együtt, és először az olajos tejet, majd a felfutott élesztőt öntjük hozzá, és addig dagasztjuk amíg az edény falától elválik. Nem kell megijedni, mert először elég ragacsos, de a dagasztás végére egy könnyű tészta lesz, amit kb. 50 percig letakarva kelesztünk.
Amíg a tészta kel, egészen apró kockára vágjuk a sonkát, és lereszeljük a sajtot.A megkelt tésztát két cipóba osztjuk, és lisztezett deszkán 40-45 cm-es átmérőjű kör alakú lapokat nyújtunk, majd pizzavágóval vagy késsel ( átlósan) 16 egyenlő részre osztjuk.A szélesebb részre egy-egy kupac sonkát és sajtot rakunk, majd először ráhajtjuk a tésztát lenyomkodjuk, utána feltekerjük végig.Sütőpapíros tepsibe rakjuk, megkenjük egy felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. Közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Elkészítés lépései:
Pizzavágóval vagy késsel ( átlósan) 16 egyenlő részre osztjuk a tésztát.