Szilvalekváros bukta

Ingredients:
BL 55 finomliszt
400 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g
Budafoki élesztő
25 g
sertészsír
100 g
só
7 g
cukor
50 g
tojás
1 db
tej
150 g
TÖLTELÉK:
szilvalekvár
1 nagy üveg
házi, sűrű lekvár
Preparation mode:
A tészta hozzávalóit összekészítjük egy tálba és gyors mozdulatokkal selymes tésztát készítünk. Letakarva kelesztjük a tésztánkat 20 percet.
Tetszőleges, de egyforma darabokra osztjuk a tésztát és egy nyújtófával téglalapokat alakítunk. Minden tésztába egy kis adag tölteléket helyezünk, majd gondosan becsomagolva buktákat formálunk.
Egy kizsírozott tepsibe helyezzük őket, egy kis ujjnyi helyet hagyva a tészták között. Ha tele a tepsi, akkor az egészet olajjal átkenjük és letakarva meleg helyen kelesztjük kb. 60-70 percet, míg jól össze nem kelnek a bukták.
Előmelegített sütőben sütjük 180°C-on 15-20 percet. Sütőből kivéve melegen ismét átkenjük olajjal és megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat kívánunk!