Szilvalekváros vaníliás kifli
Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
30 g
só
10 g
vaj
200 g
cukor
40 g
tojás
1 db
tej
100 ml
tojás a kenéshez
1 db
TÖLTELÉK:
szilvalekvár
150 g
Preparation mode:
A lisztet a vajjal morzsold össze alaposan, majd add hozzá a többi hozzávalót és alaposan dagaszd ki a tésztát!
Letakarva hűtőben pihentesd kb. 30 percet!
Oszd el 4 egyenlő gombócra, majd nyújtsd ki őket kb. 25 cm átmérőjű kerek lappá! Vágd fel a lapokat egyenként 8 db körcikkre! Minden cikkbe tegyél egy adag szilvalekvárt és tekerd fel kiflinek!
Helyezd sütőpapírral bélelt lemezre és letakarva keleszd kb. 1 órát!
Felületét kend le egésztojással és 180 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 12-14 percig.
Sütés után vaníliás porcukorral tálald!
Jó étvágyat kívánunk!