Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Szilvalekváros vaníliás kifli

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
30 g
10 g
vaj
200 g
cukor
40 g
tojás
1 db
tej
100 ml
tojás a kenéshez
1 db
TÖLTELÉK:
szilvalekvár
150 g

Preparation mode:

A lisztet a vajjal morzsold össze alaposan, majd add hozzá a többi hozzávalót és alaposan dagaszd ki a tésztát!

Letakarva hűtőben pihentesd kb. 30 percet!

Oszd el 4 egyenlő gombócra, majd nyújtsd ki őket kb. 25 cm átmérőjű kerek lappá! Vágd fel a lapokat egyenként 8 db körcikkre! Minden cikkbe tegyél egy adag szilvalekvárt és tekerd fel kiflinek!

Helyezd sütőpapírral bélelt lemezre és letakarva keleszd kb. 1 órát!

Felületét kend le egésztojással és 180 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 12-14 percig.

Sütés után vaníliás porcukorral tálald!

Jó étvágyat kívánunk!