Szívkalácsok

Ingredients:
Preparation mode:
Az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe és megszórjuk a cukorral, hagyjuk felfutni.
Egy másik tálba mérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót és a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,majd a margarint és a tojást. Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyre rakva, letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta,kissé lisztezett felületen egy nagy téglalap alakúra,és kb fél cm vastagra kinyújtjuk. Lekenjük vékonyan a piros lekvárral.
A téglalap két rövidebb oldaláról,egymással szembe a tészta közepéig szorosan feltekerjük.
Ezután egy vékonyabb varró cérnával kb. 1.5-2 cm széles darabokat vágunk le.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,és szívformára igazítjuk,( a szív alsó csücskét két ujjunkkal kicsit összecsípjük.)
Letakarva hagyjuk kelni, kb 15-20 perc.
Mielőtt a forró sütőbe toljuk,megint csípjük össze a szívecskék alját, hogy jobban megmaradjon a formája sütés közben.
Kb 170- 180 fokon 13-15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Porcukorral hintve tálaljuk.