Szlovák mézes sütemények

Ingredients:
Budafoki élesztő
25 g
finomliszt
400 g
rétesliszt
200 g
méz
200 g
tojás sárgája
4
vaj
60 g
őrölt fahéj
2 kk
rum
2 kk
citrom- és narancshéj
csokibevonó
mandula
aszalt szilva
Preparation mode:
Egy tálban kikeverjük a mézet, tojássárgáját, vajat, élesztőt és a citrom és narancs reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztet, fahéjat, rumot, langyos vizet. Alaposan kidolgozzuk, kb. 1 órát pihentetjük.
A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, csillagformával és egyéb formákkal kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztákat egy kikent tepsibe helyezzük és kb. 10 percig kelesztjük.
Sütőbe tesszük, és 8-10 percig sütjük. Ha kisült, meleg csokoládémázzal bevonjuk és mandulával, aszalt szilvával díszítjük.
Elkészítési idő:
1,5 óra
Elkészítés lépései: