Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Szlovák mézes sütemények

Ingredients:

Budafoki élesztő
25 g
finomliszt
400 g
rétesliszt
200 g
méz
200 g
tojás sárgája
4
vaj
60 g
őrölt fahéj
2 kk
rum
2 kk
citrom- és narancshéj
csokibevonó
mandula
aszalt szilva

Preparation mode:

Egy tálban kikeverjük a mézet, tojássárgáját, vajat, élesztőt és a citrom és narancs reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztet, fahéjat, rumot, langyos vizet. Alaposan kidolgozzuk, kb. 1 órát pihentetjük.
A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, csillagformával és egyéb formákkal kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztákat egy kikent tepsibe helyezzük és kb. 10 percig kelesztjük.
Sütőbe tesszük, és 8-10 percig sütjük. Ha kisült, meleg csokoládémázzal bevonjuk és mandulával, aszalt szilvával díszítjük.
Elkészítési idő:
1,5 óra

Elkészítés lépései:

Szlovák mézes sütemények elkészítésének 1. lépése
Szlovák mézes sütemények elkészítésének 2. lépése
Szlovák mézes sütemények elkészítésének 3. lépése
Szlovák mézes sütemények elkészítésének 4. lépése
Szlovák mézes sütemények elkészítésének 5. lépése
Szlovák mézes sütemények elkészítésének 6. lépése
Szlovák mézes sütemények elkészítésének 7. lépése