Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Szlovén szilvás sütemény

Ingredients:

liszt
50 dkg
vaj
10 dkg
cukor
5 dkg
tej
2,5 dl
tojás sárgája
3
1 tk
BUDAFOK friss élesztő
35 g
szilva
60 dkg
darált dió
20 dkg
cukor
10 dkg
vaj
10 dkg

Preparation mode:

Egy kevés langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, a sót (alaposan eloszlatjuk a lisztben), hozzáadjuk a többi hozzávalót, illetve a felfuttatott élesztőt. Bedagasztjuk a tésztát, utána letakarva pihentetjük. Amikor a tészta megkelt, lecsippentünk belőle egy darabot és félretesszük (ez lesz a későbbi dekorációnk); a többit kinyújtjuk és tetejére a feltéteket helyezzük: a darált diót eldolgozzuk a vajjal és cukorral (csinálhatjuk diópótlóval, ebben az esetben nem kell cukor hozzá). A diós töltelékre félbe, vagy negyedre vágott szilvaszeleteket helyezünk, körbe a tésztából dekorációt készítünk. A tésztadekorációt tojássárgájával megkenjük, így sütés után szép fényes lesz.