Szőlőmagos-vörösboros kenyér

Ingredients:
Preparation mode:
Kovász készítése:
Alaposan dolgozd el a lisztet a meleg vízzel, szőlőmag liszttel és a kefirrel, majd letakarva meleg helyen hagyd pihenni legalább 24 órát.
Tészta készítése:
Az elkészített kovászhoz add hozzá a tészta hozzávalóit és alaposan dolgozd ki, majd letakarva hagyd kelni a tésztát legalább 40 percig.
A tésztát oszd 3 egyenlő részre és óvatosan gömbölyítsd fel.
5-10 perc pihentetés után formázz belőle veknit és helyezd sütőpapírral bélelt tepsire.
Letakarva meleg helyen keleszd legalább 50 percet.
Sütés előtt a felületét metszd és vizezd be, majd 210-220 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsül.
Footnotes:
A szőlőmagból készített élelmiszerek rendszeres fogyasztása jelentősen növeli a vérben az antioxidánsok mennyiségét. Az antioxidánsok hatástalanítják a szervezetben felgyülemlő káros szabadgyököket, ezáltal lassítják az öregedési folyamatokat.