Szonó kedvence (Szilvás gombóc sütőben)

Ingredients:
Preparation mode:
Az összetevőket egy tálba mérjük, majd tésztát gyúrunk és simára dagasztjuk.
A mazsolát langyos – igény szerint vaníliás cukorral ízesített – tejbe áztatjuk, majd az elkészült tésztához keverjük. Az elkészült tésztát ezután letakarva pihentetjük egy órát.
Ha megkelt, a tésztát egyenlő darabokra osztjuk, zsemléket formázunk belőle, majd letakarva 15 percig újra pihentetjük.
Ezalatt egy kávéskanál fahéjat 2 evőkanál cukorral összekeverünk. A tésztadarabokat ellapítjuk és a lapok közepére egy fél szilvát helyezünk, amit megtöltünk fahéjas töltelékkel, és gombócokat készítünk.
A tésztákat sütőpapíros tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, majd lekenjük egy egész tojással és egy órát pihentetjük.
Előmelegített sütőben 200°C-n (készüléktől függően) kb. 20 percig sütjük.
Footnotes:
Tálalás:
A kihűlt gombócokat egyesével vagy felhalmozva, vaníliás cukorral vagy ízesített porcukorral hintjük, és esetleg szilvalekvárral kínáljuk.