Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Szonó kedvence (Szilvás gombóc sütőben)

Ingredients:

Búzaliszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
10 g
Cukor
75 g
Vaj
75 g
Tej
2-2,5 dl
Mazsola
50 g
kimagozott szilva
10 db
Fahéj

Preparation mode:

Az összetevőket egy tálba mérjük, majd tésztát gyúrunk és simára dagasztjuk.
A mazsolát langyos – igény szerint vaníliás cukorral ízesített – tejbe áztatjuk, majd az elkészült tésztához keverjük. Az elkészült tésztát ezután letakarva pihentetjük egy órát.

Ha megkelt, a tésztát egyenlő darabokra osztjuk, zsemléket formázunk belőle, majd letakarva 15 percig újra pihentetjük.

Ezalatt egy kávéskanál fahéjat 2 evőkanál cukorral összekeverünk. A tésztadarabokat ellapítjuk és a lapok közepére egy fél szilvát helyezünk, amit megtöltünk fahéjas töltelékkel, és gombócokat készítünk.
A tésztákat sütőpapíros tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, majd lekenjük egy egész tojással és egy órát pihentetjük.

Előmelegített sütőben 200°C-n (készüléktől függően) kb. 20 percig sütjük.

Megjegyzés:

Tálalás:
A kihűlt gombócokat egyesével vagy felhalmozva, vaníliás cukorral vagy ízesített porcukorral hintjük, és esetleg szilvalekvárral kínáljuk.