Tarkedli

Ingredients:
lisz
500 g
tojás
4 db
élesztő
25 g
2,8%-os tej
5-6 dl
só
5 g
vaníliás cukor
2 zacskó
kristálycukor
60 g
étolaj
sütéshez
lekvár
tálaláshoz
porcukor
Preparation mode:
Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját, majd egy tálba szitáljuk a lisztet. Belekeverjük alaposan a sót és a vaníliás cukrot. A liszt közepén egy mélyedést képzünk, amibe beleöntjük a cukrot és 2 dl langyos tejet, majd rámorzsoljuk az élesztőt! A tojások sárgáját a liszt szélén helyezzük el, a fehérjét pedig felverjük habbá. Amikor az élesztő felfutott, alaposan összedolgozzuk a tál tartalmát a maradék tejjel. Végül a tojás habját is óvatosan belekeverjük, majd fél órán át kelesztjük. Ha megkelt, előmelegített, kiolajozott sütőformába öntjük a tésztát és mindkét oldalát barnára sütjük.
Porcukorral, lekvárral tálaljuk.
Elkészítés lépései: