Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Tejbegrízes pite körtével

Ingredients:

finomliszt
350 g
10 g
cukor
34 g
vaj
70 g
Budafoki élesztő
15 g
tojás sárga
1 db
tej
180 g
2,8%
tej
1000 g
vaníliás cukor
100 g
cukor
100 g
búzadara
150 g
vaj
20 g
Befőtt körte
1 üveg
nagy üveg

Preparation mode:

Hozzávalók:

350g finomliszt, 10 g só, 34 g cukor, 70 g vaj, 15 g Budafoki élesztő, 1 db tojás sárga, 180 g tej 2,8%, Tejbegríz, 1000 g tej , 10 g vaníliás cukor, 100 g cukor, 150 g búzadara, 20 g vaj , Befőtt körte 1 nagy üveg

Minden anyagot összemérünk egy tálba és sima tésztát készítünk, melyet dagasztás után hűtőbe helyezünk 20 percre. Ezután kinyújtjuk vékonyra a tésztát és a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt 30-32 cm átmérőjű formába helyezzük. Villával megszurkáljuk és sütés előtt még 10 percet pihentetjük meleg helyen, 200 ˙C- on kb. 6 percet elősütjük.
Tejbegríz:
A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot és addig főzzük állandó keverés mellett, amíg a gríz meg nem fő benne, amíg sűrű tejbegrízt nem kapunk. Miután levettük a tűzről belekeverjük a vajat, míg el nem olvad benne. Langyosra hűtjük és mehet az elősütött tésztára, tetejét szépen kirakjuk körtebefőttel és 200 ˙C-on 10 percet sütjük. Hűlés után tortazselével fényezhetjük.

Elkészítés lépései:

Tejbegrízes pite körtével elkészítésének 1. lépése