Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Tejmentes csokis-meggyes babka

Ingredients:

búzafinomliszt
500 g
Budafoki élesztő
25 g
10 g
cukor
80 g
vanillincukor
1 csomag
narancs reszelt héja
1 db
tojássárgája
3 db
növényi margarin
100 g
rizstej
300 g
TÖLTELÉK:
étcsokoládé (tejmentes)
70 g
kakaópor
70 g
olvasztott növényi margarin
110 g
kristálycukor
110 g
magozott friss meggy összevágva
150 g

Preparation mode:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukor és a langyos rizstej egy részével.

Ezután minden anyagot kimérünk egy tálba és az élesztős rizstejjel szép, közepesen lágy tésztát készítünk, melyet dagasztás után letakarva pihentetünk legalább 30-40 percet.

Közben a tölteléket elkészítjük, azaz megmelegítjük a margarint, és belekeverjük a kakaó port a cukrot és a felolvasztott étcsokoládét, és a legvégén belekeverjük a darabolt meggyet.

A tésztánkat ketté vesszük és kinyújtjuk téglalap alakúra, kb. 3-4 mm vastagságúra és egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket. Feltekerjük és hosszában kettévágjuk. A kettő tésztadarabot lazán összetekerjük és koszorú formára hajlítjuk.

175­°C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percet.