Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Tejmentes diós-mandulás csiga

Ingredients:

BL 55 finomliszt
500 g
Budafoki friss élesztő
25 g
citrom héja
1 db
10 g
cukor
50 g
vaníliás cukor
1 csomag
margarin
50 g
tojás
1 db
mandulatej
200 ml
TÖLTELÉK:
darált dió
150 g
darált mandula
100 g
vaníliás cukor
1 csomag
cukor
100 g
zsemlemorzsa
50 g
margarin
150 g
TETEJÉRE:
szeletelt mandula
vaníliás cukor

Preparation mode:

Töltelék előkészítése:

A töltelék minden hozzávalóját keverd össze egy tálba. Arra figyelj, hogy a margarin nagyon puha legyen!

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas tésztát.
Letakarva 20 percig pihentesd, majd nyújtsd ki téglalap alakúra, kb. 2-3 mm vastagra.

A tölteléket egyenletesen kend el a tészta felületén és a csigát tekerd fel közepesen szorosra.

Kb. 5 cm vastag csigákat vágj és egy fakanálnak a nyelével nyomd meg a közepét.
Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd kb. 45 percet.

Sütés előtt kend le egésztojással, majd a tetejét szeletelt mandula és vaníliás cukor keverékével alaposan szórd meg!

170 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 18-20 percig!

Jó étvágyat kívánunk!