Tejmentes körtés dán édesség

Ingredients:
búzafinomliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
25 g
só
10 g
cukor
50 g
mandula kivonat
pár csepp
vanillincukor
1 csomag
zsiradék (pl. tejmentes margarin)
100 g
tojás
1 db
mandulaital
200 ml
TÖLTELÉK:
mascarpone jellegű készítmény (növényi)
250 g
szeletelt mandula
25 g
cukor
50 g
mandulaliszt
100 g
körte szeletelve
5 db
DÍSZÍTŐ (opcionális):
fél citrom leve
porcukor
Preparation mode:
A tészta hozzávalóiból dagassz egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd 20 percet.
A tésztát oszd kettő részre és téglalap alakúra nyújtsd ki. Az összekevert mandulás krémmel kend meg a tészták közepét és erre tedd a vékony szeletekre vágott körtét. A tészta két szélét szálka alakban vágd be és ezzel- mint egy fonás- borítsd be a tölteléket.
Helyezd sütőpapíros lemezre az elkészült süteményeket és letakarva keleszd kb. 40 percet.
Felületét egésztojással kend le és 180 °C-os előmelegített sütőben süsd kb. 25 percig.
Kihűlés után a citrom kifacsart levét keverd el annyi porcukorral, hogy sűrű, de még folyékony állagot kapj, majd díszítsd vele a süteményt.
Jó étvágyat kívánunk!