Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Teljes kiőrlésű fügés-diós kenyér

Ingredients:

BL 80 kenyérliszt
400 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
kis doboz kefir (175g)
1 doboz
dióbél
50 g
aszalt füge
100 g
víz
300 g

Preparation mode:

A dióbelet sütőben megpirítjuk, majd felaprítjuk. Az aszalt fügét kis darabokra vágjuk.

A füge és dió kivételével az összetevőkből egy lágy kenyértésztát készítünk. Letakarva 1 órát pihentetjük. Egy lisztezett deszkán lapos téglalapot formázunk a tésztából, majd egyenletesen megszórjuk a pirított, aprított dióval és szeletelt aszalt fügével. Szélei felől ráhajtogatjuk a tésztát, úgy, hogy a töltelék ne látszódjon ki sehol sem.

Ezután két egyenlő részre osztjuk, majd a kívánt formára alakítjuk (cipó vagy vekni), liszttel megszórjuk és sütőpapíros lemezre tesszük a kenyérkéket. Letakarva meleg helyen további 1 órát kelesztjük. Ezután a kenyerünk tetejére/ oldalára díszítő vágásokat teszünk. 240-220 fokra előmelegített sütőben 30-35 percet sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!