Teljes kiőrlésű kenyér

Ingredients:
KOVÁSZ HOZZÁVALÓI:
teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g
kenyérliszt BL80
100 g
langyos víz
200 g
kaukázusi kefir
50 g
TÉSZTA HOZZÁVALÓI:
kovász
450 g
kenyérliszt
300 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g
só
15 g
friss Budafoki élesztő
25 g
sertészsír
50 g
víz
2-2,5 dl
Preparation mode:
Először készíts kovászt! A kovász hozzávalóit alaposan keverd el egy tálban és letakarva legalább 24 órán át pihentesd! Fontos, hogy langyos vizet használj!
Ezt követően a többi hozzávalót mérd össze egy tálba és a kész kovászt hozzáadva készíts tésztát.
Letakarva pihentesd 30 percet, majd oszd ketté és formázd gömbölyűre, és újabb 10 percet hagyd pihenni.
Zsírozd ki a kenyérsütő formákat, a tésztákból formázz hengereket, majd helyezd bele a sütőformákba és letakarva hagyd további 40-50 percet kelni.
Sütés előtt ne felejtsd el a felületét bevizezni és késsel bevágni.
220 °C-ra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsül.