Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Teljes kiőrlésű kókuszos csónak (cukormentes)

Ingredients:

teljes kiőrlésű tönkölyliszt
250 g
teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
250 g
friss Budafoki élesztő
25 g
7 g
eritritol
50 g
margarin
50 g
tej
260 ml
TÖLTELÉK:
kókuszreszelék
100 g
tej
500 ml
eritritol
50 g
keményítő
15 g
margarin
50 g
DÍSZÍTÉS:
étcsokoládé bevonó

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

Minden töltelék hozzávalót készíts össze hidegen és állandó keverés mellett forrald fel, majd hűtsd ki.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit mérd ki, majd tedd egy tálba és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd meleg helyen kb. 20 percet.

Mérd ki egyenként kb. 70 g-os darabokra a tésztát és gömbölyítsd fel.

Néhány perc várakozás után sodrófával nyújtsd oválisra a tésztákat és a széleit hajtsd vissza, hogy csónak formát kapj.

Egy adag tölteléket tegyél a tésztára és egyenletesen oszlasd el. Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd kb. 1 órát, majd sütés előtt a széleket egésztojással kend le.

180 °C-on 10-12 percig süsd.

Csokivitorla:

Étcsokoládé bevonót olvassz fel és egy szilikonos sütőpapírra kenőkéssel kenj vitorla formákat. Ha megszilárdult, szúrd a kókuszos csónakokba, mint egy vitorlát.

Jó étvágyat kívánunk!