Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Teljes kiőrlésű medvehagymás-fetás batyu

Ingredients:

búzafinomliszt
250 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
250 g
friss Budafoki élesztő
25 g
10 g
kókuszolaj
100 ml
zabkorpa
50 g
víz
300 ml
TÖLTELÉK:
medvehagyma
4-5 szál
fetasajt
500 g
DÍSZÍTÉS:
olívabogyó

Preparation mode:

Töltelék elkészítése:

A fetasajtot kockára vágjuk és elkeverjük az apróra vágott medvehagymával.


Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból egy rugalmas tésztát készítünk és letakarva 20 percet pihentetjük.

Nyújtófával 0,5 cm vastagra kinyújtjuk és 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden tésztadarab közepére helyezünk egy adag tölteléket és a négy sarkát összefogva becsomagoljuk őket. A tészta találkozásába egy szem olívabogyót tehetünk.

Letakarva, sütőpapíros lemezen kelesztjük legalább 30 percet, majd 200 °C-os sütőben sütjük kb. 8 percig.