Teljes kiőrlésű naan kenyér

Ingredients:
teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
500 g
friss Budafoki élesztő
15 g
só
10 g
joghurt
300 ml
őrölt gyömbér
1 g
méz
1 ek
víz
140 ml
Preparation mode:
A kimért hozzávalókat tedd egy tálba és alaposan dagaszd ki a tésztát. Egy lágy tésztát kell, hogy kapj. Tedd olajos tálba és takard le 15 percre, az idő elteltével gömbölyítsd át, majd újra takard le 15 percre.
Mérd ki a tésztát kb. 100 g-os darabokra és egy olajos papírra nyújtsd ki kézzel ovális alakúra.
10-15 perc pihentetés után egy tapadásmentes serpenyőben egyenként süsd meg a tésztát zsiradék felhasználása nélkül, oldalanként kb. 3-4 perc alatt.
Jó étvágyat kívánunk!