Teljes kiőrlésű, szénhidrát csökkentett tönköly kenyér

Ingredients:
Preparation mode:
250 ml langyos tejben felolvasztjuk a kockacukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszteket és a sót összekeverjük, majd a felfuttatott élesztős tejjel jól kidagasztjuk. Szükség esetén dagasztáskor tegyünk hozzá lisztet, hogy ne ragadjon le. Ezt követően letakarva – frissentartó fóliával vagy nedves konyharuhával – meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A kelesztési idő letelte után formázzuk, késsel bevagdossuk a tetejét, és sütőpapírral kibélelt tepsiben még 10 percig kelesztjük, letakarva. A 10 perces kelesztési idő alatt a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Ezután a maradék tejjel jó alaposan lekenjük a kenyér tetejét. Ezt követően már csak a sütés van hátra, amely 30-35 percet vesz igénybe és már kész is van a finom, egészséges kenyerünk.