Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Tepertős pogácsa

Ingredients:

liszt
1 kg
tojás
2
1 a kenéshez
ecet
1 ek
ízlés szerint
zsír
1 ek
tej
5 dl
Budafoki élesztő
5 dkg
cukor
1 ek
darált tepertő
50 dkg

Preparation mode:

1 kg liszttel ,1 tojással ,1 evőkanál ecettel ízlés szerinti sóval (kb. 1 ek. ),1evőkanál zsírral ,a cukros tejben felfuttatott 5 dkg élesztővel rétestésztát készítünk.Kinyújtjuk ,és rákenjük az 50 dkg darált tepertőt.30 percenként 3-szor hajtogatjuk , közben meleg helyen pihentetjük.Az utolsó pihentetés után kinyújtjuk, késsel berácsozzuk, tetejét tojással megkenjük ,kiszaggatjuk és forró sütőben megsütjük .