Exit print modePrint recipe A+ A- Undo all

Tepertős pogácsa

Ingredients:

liszt
500 g
BUDAFOK élesztő
25 g
tej
1 dl
sertészsír
300 g
egész tojás
3
tejföl
1 pohár
3 kk
cukor
1 kk
őrölt bors
1 kk
darált tepertő
500 g

Preparation mode:

1. Az élesztőt felfuttatjuk az enyhén cukros tejben.
2. A lisztet, a tojást, a sót, a zsírt és az élesztős tejet összegyúrjuk, legvégül hozzáadjuk a tepertőt és a borsot. Jól kidolgozzuk.
3. Meleg helyen kb. egy óráig kelesztjük.
4. Miután megkelt, lisztezett nyújtódeszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
5. A tészta felületét késsel hossz-, majd keresztirányba becsíkozzuk.
6. Pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól egyenlő távolságra.
7. A felületüket megkenjük egy felvert tojással.
8. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
9. A megkelt pogácsákat sütés előtt még egyszer megkenjük a felvert tojással.
10. Kb. 220-230℃-on 10 percig pirosra sütjük.
A pogácsákat melegen vagy langyosan tálaljuk.