Tepertős-sajtos pogácsa gluténmentesen

Ingredients:
Preparation mode:
A lisztet a dagasztóüstbe mértem, hozzáadtam az élesztőt, a tojásokat, a sót, az útifű maghéjat a puha tepertőt és a puha sertészsírt, majd a tejfölt hozzáadagolva elkezdtem dagasztani. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy lágy de ne ragacsos tészta legyen a végeredmény. Ezután kelesztőtálba tesszük, duplájára kelesszük meg. Kelés után lisztezett deszkán vékonyra sodortam, megkentem egy kanálnyi puha zsírral, megszórtam az apróra reszelt sajttal és meghajtogattam. – A felső részét a feléig, az alsó részt is a feléig, majd jobbról és balról is a feléig hajtottam a tésztámat. Ezután konyharuhával letakarva fél óráig pihentettem. Miután letelt a fél óra sodrófával kb ujjnyi vastagra sodortam, a tetejét bevagdostam kockásra , lekentem egy egész tojással és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggattam. A sütőt előmelegítettem 180 fokra, a kiszaggatott pogácsákat szilikonos sütőpapírra fektettem, 10 percig azon pihentettem majd aranyszínűre sütöttem .