Exit print mode Print recipe A+ A- Undo all

Toast kenyér

Ingredients:

BL 55 liszt
1000 g
Budafoki élesztő
50 g
20 g
cukor
40 g
vaj
70 g
tej
250 ml
víz
280 ml

Preparation mode:

Minden hozzávalót mérj össze egy tálba és készíts egy rugalmas kenyértésztát.

Letakarva érleld kb. 35 percet.

Mérd ki a tésztát formától függően. Kb. csak félig rakd tele a formát, majd letakarva keleszd addig, amíg a forma teteje alatt nincs a tészta, kb. 1 ujjnyira.

Tegyél rá egy sütőpapírt és egy másik lemezt, amivel le tudod préselni (hogy tartsa a formáját sütés közben).

Így süsd meg kb. 200 °C-on a tésztasúlytól függően, kb. 500 g-os nyers tészta esetében 30-35 percet.

Jó étvágyat kívánunk!