Tojásmentes apró kakaóscsiga

Ingredients:
Preparation mode:
A lisztet a sóval, az 5 evőkanál cukorral és az olajjal egy tálba mérem, majd hozzáadom a felfuttatott élesztős tejet.
Ezeket összegyúrom, majd mikor a tészta szépen összeállt további tíz percig dagasztom, hogy még levegősebb legyen a tészta. Meleg helyen duplájára kelesztem.
A töltelékhez a 10 dkg vajat megolvasztom és belekeverem az 5 evőkanál cukrot, a 3 evőkanál cukrozatlan kakaóport és a két csomag vaníliás cukrot.
A megkelt tésztát két egyenlő részre osztom. Mindkettőt téglalap alakúra nyújtom, megkenem a vágás-kakaós krém felével, majd szépen felcsavarom. Ezután másfél centi széles darabokat vágok a tésztából, amiket szépen tepsire rakosgatok.
Ha valaki jobban szereti, ha vastagabb a tészta a csigában nyugodtan nyújtsa ki a teljes adag tésztát egyszerre, ekkor nagyobb csigák is lesznek belőle.
Végül a csigák tetejét megkenjük felvert tojással. Ez esetben figyelni kell a kenésnél, mert ha a tojás lefolyik a csigák oldalán a tepsi aljáig akkor a sülés közben a tészta inkább fölfelé fog emelkedni, hasonlítva egy piramishoz, ami nagyon mutatós, bár emiatt szélesebbek már nem nagyon lesznek a csigák.
Nem muszáj tojással lekenni a végén, ez el is hagyható, csak szép szint ad a csiguszoknak.
Előmelegített 150 fokos sütőben addig sütöm, amíg a tészta egy kicsit megpirul.
Találalásnál kevés porcukorral is meg lehet hinteni.